March House in Penang Accentuates the Concept of Minimalism

April 29, 2022

Introducing March House, Wood & Col Designs & Renovations’ latest project in one of many Penang’s strata buildings. This magnificent residence soaring above the bustling sounds of Penang elevates the snug, pleasant environment with delicate splashes of luxury.

Wood and Col stated: “Everyone has a piece of pure land that is not disturbed by outsiders. Home becomes a place to accommodate our exhausted mind after the hustle-bustle of the busy city life.” 

The design team interpreted a life philosophy that mixes “modern” with “zen” through the combinations of materials, space design, decorative items, and colour palette in search of a work-life balance. The overall style is defined by a quiet and tranquil ambiance created by a neutral earth palette coupled with modest elegant and sleek elements. 

The use of neutral colours offers the house a simple appearance which adheres to design principles. The grey overtone with brown accents are common colours found in minimalist designs, which stay consistent throughout the household except for the bedroom with the palette in reverse. 

By incorporating elements such as stone and wood, the space produces a delicate and exquisite aesthetic. With the basic, open, and wide layout, the public space looks more transparent and smoother. Utilising the finest material and playing with natural light and shadow, these tricks can achieve a life balance between urban and natural.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Related Showcase

ddp-thumbnail

Awinic Electronics Shanghai had commissioned Time Image Space Design to modernise their headquarters. As technology companies give an impression of rational and cool to the general public, the client hopes to break this stereotype by …

Continue reading
ddp-thumbnail

Located in an urban renewal zone by a river in Da Nang, Vietnam, this residential construction designed by Tropical Space uses the ground floor as a small cafe formed by rectangular brick walls, while the …

Continue reading
ddp-thumbnail

Sitting at first place in the residential category of APSDA Awards 2021 is Studio iF for Singapore’s project, Courtyard House. Located in the traditional Hutong area in Beijing, China, this private cluster of siheyuan (courtyard …

Continue reading
Translate »