Steak House by AD ARCHITECTURE

May 21, 2024

The Steak House at The Mixc, Chengbei, Hangzhou, is situated on the first floor of the mall, in a new commercial hub. It provides catering services for nearby businesses and office workers.

Inspired by the chic and dynamic brand spirit of the Steak House, the interior design by AD ARCHITECTURE features a modern aesthetic with a blend of black and white tones. Clean lines and subtle hues create a comfortable and relaxing environment. Embracing a minimalist ethos, the design resonates with the preferences of today’s trendsetting youth. The design of the dining space prioritizes the comfort and enjoyment of guests, placing a strong emphasis on the dining experience. In tune with the current trends towards mindful consumption, the dining space is tailored to create a more intimate experience.

The restaurant is situated on the first floor of the shopping mall’s outdoor central plaza, which is the core area of the complex. Its exterior is seamlessly integrated with the building’s glass facade.

 

 

In the front area following the entrance, a strategically positioned “box” space acts as a distinctive transitional area with a clear guiding function, allowing patrons to immediately perceive the spatial mood, resulting in an engaging experience.

The kitchen efficiently connects with the two main dining areas, enhancing a lively atmosphere. The stragetic placement of the steak cabinet, wine cabinet, and tableware throughout the space optimizes service flow while also showcasing the restaurant’s cultural essence and functionality. Upon entering, guests are enveloped in the culinary culture of the Steak House, bearing witness to the dedication and meticulousness that goes into the preparation of each steak.

 

 

The open dining area is the main source of revenues for the restaurant’s operations, acting as a bridge between guests and the brand. We strategically maximized its scale and connected itseamlessly with outdoor areas, thus, enhancing the spatial fluidity, interaction, and overall dining experience.

Functional cabinets along the aisles offer added privacy and elevate service quality, creating a casual yet luxurious experience. On the other side of the open dining area, which faces the mall’s public area, a low partition subtly enhances privacy and adds a sense of grandeur to the dining experience.

Multiple partitions throughout the space create a tranquil and romantic ambiance, enriching a sense of layering. The glittering translucent stone partitions between the aisle and dining area not only serves a practical function but also evokes strength and natural beauty, invoking a subtle sentiment.

A key consideration in designing the space was to create a Chinese steakhouse that offers a unique, borderless dining experience, rather than simply emphasizing a Western restaurant identity just because it serves Western cuisine. The objective is to provide diners with an authentic encounter with Western cuisine while incorporating distinctive Chinese cultural influences into the overall experience. 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Related Showcase

ddp-thumbnail

This 4,000 square feet office is on the 27th floor of a new office tower in Mumbai, India. The clients, building developers, had an extensive brief requiring six cabins, conference and discussion rooms, and seating for …

Continue reading
ddp-thumbnail

VC Residence, the latest residential design by Lim + Lu in Hong Kong, is a testament to the harmonious blend of architectural minimalism and subtle Japanese design influences. The 1,300 sqft space which went through …

Continue reading
ddp-thumbnail

Situated in the arid desert region of Nokha in Rajasthan, India, the Narsighar house imbibes the traditional planning principles of the regional architecture prevalent for centuries in Rajasthan. Most of the houses & palaces built …

Continue reading
Translate »